Διαφήμιση

Δείτε Επίσης: Μελιτζανοκεφτέδες Πικάντικοι…αφήστε λίγο το κρέας | Κοκκινιστές μελιτζάνες με ελιές και κάπαρη

Η Συνταγή είναι από το MPAXARI & KANELA

Κοκινιστό Μοσχαράκι με Μελιτζάνες

Υλικά

1 κιλό κρέας μοσχάρι
1 κιλό μελιτζάνες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
3 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες ώριμες
1 κούπα σάλτσα ντομάτας
1 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι
4 κόκκους μπαχάρι
1 κούπα ελαιόλαδο
Έξτρα λάδι για το τηγάνισμα της μελιτζάνας

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κομμάτια του κρέατος σε κομμάτια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
Ρίχνουμε σε κατσαρόλα λάδι και σοτάρουμε καλά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο ,το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.


Ρίχνουμε τις ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτας, τα μυρωδικά και αφήνουμε λίγα λεπτά να σοταριστουν όλα μαζί.

Διαφήμιση


Προσθέτουμε νερό τόσο, ώστε να σκεπάζει το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί κι άλλο νερό προσθέτουμε. Αφού μαλακώσει το κρέας κλείνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κομμάτια και αν χρειαστεί να τις ξεπικρισουμε τις βάζουμε σε αλατόνερο για μισή ώρα περίπου. Τις σκουπίζουμε καλά και σε λίγο λάδι τις τηγανίζουμε λίγες λίγες .


Μόλις τελειώσουμε με το τηγάνισμα, τις απλώνουμε στη γάστρα ή σε ταψί και ρίχνουμε το μαϊντανό αλάτι πιπέρι και ρίγανη.


Πάνω απ τις μελιτζάνες ρίχνουμε το κρέας με τη σάλτσα του και το βάζουμε να ψηθεί για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μείνει με το λάδι του στους 200 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις!!!

Δείτε Επίσης: Μελιτζανοκεφτέδες Πικάντικοι…αφήστε λίγο το κρέας | Κοκκινιστές μελιτζάνες με ελιές και κάπαρη

Καλή Επιτυχία

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση