Κοκκινιστά Κεφτεδάκια με πλιγούρι

Διαφήμιση

Υλικά

Πλιγουρι
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 ποτήρι πλιγουρι
3 ποτήρια νερό η ζωμό από κρέας
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Για τα κεφτεδάκια
1.300 gr. Κιμα απο μοσχαρι
3 πολυ μεγαλα κρεμμυδια
4 σκελιδες σκορδο
2 αυγα
1 μεγαλη ωριμη ντοματα
3 πιπεριες Φλωρινης (στο μουλτι )
Μαϊντανο
Λιγο ελαιολαδο
Αλατι
Πιπερι
Κυμινο
Μιση κουπα βρωμη

Για την σάλτσα
Κρεμμυδι 1 ξερό
Σκορδο 2 σκελίδες
Πελτές Ντομάτας 1 κουτάλι σούπας
Χυμός 1 κούπα ντομάτας
Ζαχαρη 1/2 κουταλάκι
Ρίγανη Κατά βούληση
Δυοσμος Κατά βούληση
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση
Ελαιολαδο Λίγο

Διαφήμιση


Εκτέλεση

Για το πληγουρι
Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το πλιγούρι μαζι με το κρεμμύδι .
Το ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γυαλίσει και να καβουρδιστεί ελαφρά .
Τότε προσθέτουμε το νερό , αλάτι το πιπέρι ανακατεύουμε , χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε
για 10 λεπτά περίπου με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα , ανακατεύοντας που και που , μέχρι να απορροφηθούν τελείως τα υγρά .
Στο τέλος θα δούμε ότι το πλιγούρι έμεινε στεγνό και σπυρωτό .

Για τα κεφτεδάκια
Τα ζυμωσα πολυ πολυ καλα και έψησα για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο στη λαδοκολλα μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα.
Η πιπερια Φλωρινης εδωσε απιστευτη γευση !!!!!!!!!!!!!

Διαφήμιση

Για την σάλτσα
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Έπειτα προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Αφού σοταριστούν βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και τον χυμό ντομάτας και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε στην συνέχεια τον δυόσμο, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Αφού η σάλτσα είναι έτοιμη βουτάμε μέσα τα κεφτεδάκια μας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν στην σάλτσα για άλλα 5 λεπτά.

Σερβιρουμε το πλιγουρι με τα κεφτεδακια και σάλτσα ντομάτας

Καλή Απόλαυση

Πηγή : Ερμιονη Ερμιονη

 

Διαφήμιση