Αυτοί οι Κολοκυθοκεφτέδες Φούρνου είναι ιδανικοί για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, αλλά δεν θέλουν να στερηθούν τη γεύση. Είναι εύκολοι στην παρασκευή και μπορούν να αποθηκευτούν στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

Υλικά:

2 κολοκυθάκια
Αλάτι
Πιπέρι
1 κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο)
Δυόσμος ψιλοκομμένος
Άνηθος ψιλοκομμένος
2 αυγά
Φέτα τριμμένη
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
Αλεύρι (όσο χρειαστεί για να δέσει η ζύμη)

Εκτέλεση:

Τρίβω τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και αφήνω να στραγγίξουν καλά σε ένα σουρωτήρι για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ, βαζω τα τριμμένα κολοκυθάκια, το αλάτι, το πιπέρι, το κρεμμύδι (ξερό και φρέσκο), τον δυόσμο, τον άνηθο, τα αυγά, τη φέτα,
το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά και το αλεύρι. Ανακατευω καλά όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
Στρώνω ένα ταψί με λαδόκολλα. Πλαθω μικρούς κεφτέδες από τη ζύμη και τοποθέτησέ τους στο ταψί.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.

Η Συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου