Κολοκυθόπιτα αλμυρή
Απλή συνταγή, με πανεύκολη εκτέλεση (απαιτεί κυριολεκτικά ένα ανακάτεμα, χωρίς μαγείρεμα) και (για δεδομένα πίτας με κολοκύθια) μάλλον γρήγορη. Επίσης, παντός καιρού. Η Κολοκυθόπιτα αλμυρή είναι έτοιμη να σερβιριστεί σε 2 ώρες, εκ των οποίων η μία αφορά στο ψήσιμο.
Υλικά
Φύλλο παραδοσιακό για πίτες έτοιμο ή Σπιτικό χωριάτικο 4 φύλλα
γέμιση
2 κολοκύθια
2 χούφτες σιμιγδάλι χοντρο
1/2 κιλο τυρί φέτα
2 κούπες γάλα
4 αυγά πιπέρι
αλάτι
λίγο λάδι
3 κουταλιές σούπας φυτίνη
Εκτέλεση
για την γέμιση
Εξίσα δύο κολοκύθια ξερά το έβαλα με λίγο αλάτι στο σουρωτήρι τα εστιψα πολύ καλά έβαλα το σιμιγδάλι χοντρό τυρί φέτα δικιά μου
γάλα, αυγά πιπέρι αλάτι ανάλογα την φέτα λίγο λάδι και 3 κουταλιές σούπας φυτίνη
Αλείφετε το ταψί με ελαιόλαδο και στρώνετε 2 φύλλα στη βάση, αλείφοντας την επιφάνειά τους με ελαιόλαδο – με πινέλο.
Αδειάζετε την γέμιση και ισιώνετε. Διπλώνετε προς τα μέσα όλες τις άκρες της περιφέρειας που περισσεύουν, αλείφοντας τα φύλλα στις γωνίες με λίγο έξτρα ελαιόλαδο, αν χρειάζεται.
Με τον ίδιο τρόπο στρώνετε 2 ακόμη φύλλα στην επιφάνεια, γυρίζοντας αυτή τη φορά το τμήμα που περισσεύει προς τα μέσα.
Αλείφετε το επάνω φύλλο με λάδι και λίγο φυτινη ραντίζουμε με λίγο νερό
και ψήσιμο στον αέρα στους 200 βαθμούς
Καλή απόλαυση
Η Συνταγή είναι της Ειρήνη Διαμαντη