Αυτή η υπέροχη συνταγή για κορμό σοκολάτας για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν με ένα γλυκό που μοιάζει σαν από ζαχαροπλαστείο, αλλά χωρίς πολλή φασαρία.

Από την Μένια Στεφοπούλου

Υλικά:

1,5 πακέτο μπισκότα Petit Beurre (ή άλλα μπισκότα της επιλογής σας)
100 γραμμάρια καρύδια (καβουρδισμένα)
1 κουταλιά του γλυκού κακάο
1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
200 γραμμάρια κουβερτούρα σοκολάτας (ψιλοκομμένη)
2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
Κακάο για ράψιμο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ τρίβω με τα χέρια μου τα μπισκότα πτι μπερ έχω καβουρδήσει λίγο σε ένα τηγανακι τα καρύδια βάζω μία κουταλιά του γλυκού κακάο και πολύ λίγη κανέλα.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος με μέλι μόλις ζεσταθεί αρκετά ρίχνω μέσα αφού έχω κατεβάσει από τη φωτιά την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και δύο κουταλάκια του γλυκού βούτυρο ανακατεύοντας και φτιάχνοντας μία γκανάζ την ρίχνω και αυτήν μέσα στο μπολ με τα μπισκότα και τα υλικά μου και τα ανακατέβω πολύ καλά απλώνω το μείγμα μου σε μία λαδόκολλα σχηματίζοντας ένα ρολό (Δεν την έκανα ρολο την έβαλα στην φόρμα του κέικ μακρόστενο. ) και το βάζω στην κατάψυξη μόλις κρυώσει ρίχνω από πάνω λίγο κακάο προαιρετικά.
Να τον δοκιμάσετε την συνταγή είναι υπέροχη.

 

Καλη σας ημέρα.

Η Εκτέλεση είναι της κας Natasa Cuka