ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Για 12 κορνεδάκια
Για την κρέμα πατισερι:
3 κρόκους αυγού
3 κουταλιές της σούπας (30 γρ.) Αλεύρι
1/2 φλιτζάνι (100 gr) ζάχαρης
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
235 ml γάλακτος
Για το φύλλο του κορνέ:
1 φύλλο ζύμης, αποψυγμένο (225 gr)
1/4 φλιτζάνι (50 γρ.) Ζάχαρης
1 αυγό (για πλύσιμο αυγών)
σκόνη ζάχαρης για να διακοσμήσετε

Διαφήμιση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Ξεκινήστε με την προετοιμασία της κρέμας πατισερί:
Ζεστάνετε το γάλα μέχρι να ζεσταθεί (όχι να βράσει).
Σε ένα μεσαίου μεγέθους κατσαρολάκι, χτυπήστε τους κρόκους αυγού με τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλεύρι, μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες

Προσθέστε το γάλα κάποια στιγμή, ενώ χτυπάτε, έτσι ώστε να μην υπάρχουν καθόλου σβώλοι.

 

Τοποθετήστε το κατσαρολακι σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε συνεχώς έως ότου φτάσει αργά σε  βρασμό. Η κρέμα θα πήξει, οπότε προσέξτε να μην την αφήσετε να κολλήσει στον πυθμένα. Χαμηλώστε τη φλόγα και μαγειρέψτε για μερικά ακόμα λεπτά, μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό πάχος της κρέμας

Ρίξτε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ, καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το να κρυώσει. Ψύξτε για τουλάχιστον μία ώρα.
Για τα κορνεδάκια ζύμης:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
Πασπαλίστε λίγο ζάχαρη στο πάγκο και πάνω από τη ζύμης και ανοίξτε την ζύμη σε ένα ορθογώνιο περίπου 20×30 εκ.
Κόψτε σε 12 ρίγες (πάχους περίπου 2,5 εκ). Εύκολος τρόπος για να το κάνετε: κόψτε τη ζύμη σε τρία μέρη και στη συνέχεια κάθε κομμάτι σε τέσσερις λωρίδες.

Διαφήμιση

Τυλίξτε κάθε λωρίδα πάνω σε ένα καλούπι (κωνικό σε σχήμα). Η ζύμη πρέπει να καλύπτει περίπου το ήμισυ του μήκους.

Τοποθετήστε σε ένα ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος με τέλος του τυλίγματος προς τα κάτω.

Χτυπάμε ένα αυγό με μια κουταλιά νερό. Βουρτσίστε ελαφρά κάθε κώνο ζαχαροπλαστικής με το πλύσιμο αυγών.
Βεβαιωθείτε ότι θα πάει το αυγό στο καλούπι. Αυτό θα κάνει πιο δύσκολο να αφαιρέσετε το  καλούπι όταν ψηθεί.

Ψήνουμε στους 200 ° C για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να χρυσήσουν.
Αφήστε τα να κρυώσουν για μερικά λεπτά και αφαιρέστε απαλά από το καλούπι.

Εάν η ζύμη κολλήσει στο καλούπι, μπορείτε να πιέσετε λίγο το καλούπι (για να κάνετε την περιφέρεια μικρότερη) και να την γυρίσετε απαλά μέσα τη ζύμη μέχρι να ξεκολλήσει.

Πριν το σερβίρετε, γεμίστε με την κρέμα.

Πασπαλίστε με ζάχαρη σε σκόνη εάν σας αρέσει και απολαύστε!

http://cookingwithmanuela.blogspot.com/?m=1

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση