Κοτόπιτα με σφολιάτα
Θα εκπλαγείτε από τα πολλά αρώματα, τις πολλές γεύσεις! Είναι ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα η Κοτόπιτα με σφολιάτα!
Υλικά
6 φιλέτα στήθος κότας κομμένα μπουκιές
1 πράσο σε ψιλές φέτες ή 1 μεγάλο κρεμυδι
100 μλ άσπρο κρασί
50 γρ βούτυρο και λίγο λάδι
300 μλ ζωμό κότας
2 φουσκωτές κουταλιές αλεύρι γ ο χ
3/4 κούπας αρακά
100 μλ κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ
2 φύλλα Δάφνη
3 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι,
1 κουτάλια σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση
Έβαλα το βούτυρο με το λάδι μετά το πράσο μετά το κομμένο φιλέτο το σκόρδο , τα μυρωδικά αρακά, ανακάτωνα για 10 λεπτά.
Μετά το αλεύρι ανακάτωσα να ψηθεί για 3 λεπτά, μετά το κρασί, το ζωμό,
Κρέμα γάλακτος,μουστάρδα Αλάτι, πιπέρι μόλις πήρε βράση χαμήλωσα την φωτιά να σιγοβράσει για 10 λεπτά να γίνει η κότα . Έσβησα και το άφησα να κρυώσει.
Άναψα τον φούρνο στους 180β,
Σε στρογγυλό ταψάκι 22 εκ, έβαλα ένα φύλλο σφολιάτας αφού το άνοιξα λίγο με τον πλάστη το τρύπησα με το πειρουνι εδώ και εκεί και το έψησα 10 λεπτά.
Έβαλα την γέμιση .
Άνοιξα άλλο ένα φύλλο σφολιάτας και το έβαλα από πάνω,
Εκανα στο κέντρο ένα σταυρό με το μαχαίρι . Έκοψα λωρίδες από άλλο φύλλο και έβαλα γύρο και έπλεξα ένα μικρό που το έβαλα στην μέση γύρο από τον σταυρό που έκοψα.

Το άλειψα με χτυπημένο αυγό έβαλα λίγες φετούλες αλάτι και το έψησα μέχρι να πάρει χρυσό κόκκινο χρώμα. Περίπου 40-45 λεπτά.
H Συνταγή είναι από Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές