Κοτόπουλου με ρύζι και σάλτσα καρυ

Advertisement

Υλικά

Στήθος κοτόπουλου – 600 γρ.
Κρεμμύδια – 2 τεμ.
Κοκκινη πιπεριά – 1 τεμ.
Σκόρδο – 3-4 σκελίδες
Κρέμα γάλακτος 20-22% – 500 γρ.
Κάρυ – 1 κουταλιά της σούπας
Πάπρικα – 1 κουταλιά της σούπας
Ντοματοπελτέ – 2 κουταλιές της σούπας
Αλεσμένο τζίντζερ – 1 κουταλιά της σούπας
Κύμινο – 0,5 κουτ.
Νιφάδες τσίλι – 0,5 κουταλάκι του γλυκού
αλάτι για γεύση
Μαύρο πιπέρι – για γεύση

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι.
Κόψτε το κρεμμύδι σε μισούς δακτυλίους ψιλοκόβουμε κόβουμε το σκόρδο. Βάλτε το τηγανητό κοτόπουλο σε άλλο πιάτο. Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε σκόρδο και την πιπεριά.
Τηγανίζουμε τα πάντα, προσθέτουμε πελτε ντομάτας, κύμινο, πάπρικα, τσίλι, κάρυ, τζίντζερ, αλάτι.
Μαγειρεύουμε τα πάντα και μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλατος. ανακατεύουμε τα πάντα καλά και ρίχνουμε το τηγανητό κοτόπουλο. Σιγοβράστε για 5-6 λεπτά, έως ότου η κρέμα πήξει. Βάζουμε το βραστό ρύζι σε ένα πιάτο και το κάρυ κοτόπουλο απο πάνω. Ολα είναι έτοιμα !!

Advertisement

Το κάρυ κοτόπουλου είναι νόστιμο!

Advertisement