Κοτόπουλο με κριθαράκι !

Advertisement

Αποδείχθηκε τρομερά νόστιμο! Το πιο σημαντικό, άρεσε πολύ στα παιδιά! Σπάνια τρώνε δύο φορές την ημέρα, αλλά αυτό με βοήθησε για δείπνο και μεσημεριανό … 😊

Υλικά

400 γρ φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
ελαιόλαδο.
1 κουπα ζυμαρικά κριθαράκι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο,
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
4 – 5 κουταλιές της σούπας ντομάτες σε κονσέρβα.
3 κουπες ζεστό νερό,
αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, κόκκοι σκόρδου (δεν ήθελα να είναι έντονο το άρωμά του),
φρέσκο ​​μαϊντανό!
γλείψαμε τα δάχτυλά μας! Απολαμβάνω!

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα σοτάρισα το φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κύβους για περίπου 2-3 ​​λεπτά (όχι περισσότερο, γιατί μετά θα βράσει με τα ζυμαρικά) σε ελαιόλαδο. Το έβγαλα και έριξα 1 κουπα κριθαράκι στο ίδιο λάδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Ανακατέψτε – γρήγορα και βγάλτε το . Προσθέστε λίγο ακόμη λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, πρασινη και κόκκινη πιπεριά, κομμένα σε μικρούς κύβους. Δεν είχα κόκκινη πιπεριά και έβαλα 1 κ.σ. πάστα πιπεριάς.

Advertisement

Όταν μαγειρευτεί, προσθέστε 4 – 5 κουταλιές της σούπας ντομάτες σε κονσέρβα. Φυσικά μπορείτε και με φρέσκια σάλτσα, Επέστρεψα το κρέας και το κριθαράκι στα λαχανικά, έριξα το ζεστό νερό, μειώστε τη φωτιά στους 4 κατά 6 βαθμούς και αφήστε το να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Τα μπαχαρικά είναι αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, κόκκοι
σκόρδου (δεν ήθελα να είναι έντονο το άρωμά του). Όταν τα ζυμαρικά είναι σχεδόν έτοιμα και απορροφησούν το υγρό, καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα και βάλτε το καπάκι.
Απομακρύνομαι από τη φωτιά και το αφήνω έτσι για 10 λεπτά. Τέλος πασπαλίζουμε με φρέσκο ​​μαϊντανό!
Έγινε υπέροχο! Προετοιμάζεται εξαιρετικά εύκολα και γρήγορα! Και το πιο σημαντικό – γλείψαμε τα δάχτυλά μας!

Καλή Απόλαυση!

 

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement