Αυτά τα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι μια πραγματική απόλαυση .Η φρεσκάδα του χυμού πορτοκαλιού σε συνδυασμό με το άρωμα του ξύσματος δημιουργούν ένα μοναδικό και αναζωογονητικό αποτέλεσμα. Η απλή και γρήγορη παρασκευή τους τα καθιστά ιδανικά για κάθε περίσταση.
Υλικά:
1 ποτήρι λάδι ελαφρύ
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
2 φακελάκια βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
800 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με σύρμα το λάδι, τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σόδα, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε λιγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε τα κουλουράκια όπως μα αρέσει και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-35 λεπτά
Η Συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου