ΥΛΙΚΑ

2 ποτήρια καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο καλής ποιότητας
2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 κουταλάκια κοφτά σόδα
1 κρασοπότηρο κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού κάνέλλα και γαρύφαλλα τριμμένα , προαιρετικά
2 κουταλάκια μπέικιν
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει
Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη, ρίχνουμε το λάδι, την ζάχαρη, το κονιάκ, τα κανελογαρύφαλλα προαιρετικά, και διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκάλι. Τα χτυπάμε όλα πολύ καλά, και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι μαζί και το μπέικιν, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
Επειδή είναι πολύ εύκολη η ζύμη να είστε προσεκτικοί με το αλεύρι , δεν θα πάρει πολύ, θα σφίξει σχεδόν αμέσως. Λίγο, λίγο.
Πλάθουμε μικρά κοτσιδάκια και τα κυλάμε στο σουσάμι.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 1 τέταρτο με 20 λεπτά.

Προηγούμενο άρθροΤο μυστικό για τους πιο αφράτους κεφτέδες…από την Νόνα μου
Επόμενο άρθροΚαρυδόπιτα από το Πήλιο