Κρέας στην Γάστρα με Ρύζι

Advertisement

Αυτό το πιάτο, το δοκίμασα το καλοκαίρι και είπα στον εαυτό μου ότι σίγουρα θα το φτιάξω στο σπίτι. Κινδύνευα να το φάω μόνο εγώ, αλλά αρέσε και στους άλλους !
Μπορείτε να το φτιάξετε με κοτόπουλο, μοσχαράκι… Η επιλογή μου είναι με χοιρινό κρέας.

Τα Υλικά είναι για μεσαίο ταψί:

Υλικά

✴ 700 γρ. κρέας χοιρινό
✴ 2 κεφαλές κρεμμυδιού
✴ 1 πράσινη, 1 κόκκινη πιπεριά
✴ 1 φλιτζάνι ρύζι
✴ 1 κονσέρβα ντομάτες (μικρές)
✴ 1 κ.σ. πάπρικα αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρω το κρέας με το κρεμμύδι περίπου 7 λεπτά, προσθέτω τις πιπεριές, κομμένες σε μεγάλους κύβους.
Όταν μαλακώσουν προσθέτω το ρύζι. Περιμένω 2 λεπτά, βάζω πάπρικα και ντομάτες, καρυκεύω με αλάτι και πιπέρι.
Όταν το φαγητό παραμένει ακόμη υγρό, μεταφέρω σε ένα ταψι-γάστρα, ρίχνω 3 1/2 κουπες νερό και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών περίπου 50 λεπτά. Η γάστρα πρέπει να παραμείνει ζουμερή! Τέλος, μπορείτε να πασπαλίσετε με φρέσκο μαιντανό.
Αυτό είναι – ένα γρήγορο εύκολο και πολύ νόστιμο πιάτο!

Γλείψαμε τα δάχτυλά μας! 😊

Advertisement