Κρασάτη Χοιρινή τηγανιά με βουτυρένιες πατάτες
H Συνταγή είναι από το κανάλι Σπιτικά & Νόστιμα απο την Βάσω
Υλικά
2 κιλα χοιρινή σπάλα
500ml κρασί ασπρό
Πιπεριές πολύχρωμες
3 σκελίδες σκόρδο
Αλατι-πιπέρι
Παπρικα
Λιγο δεντρολίβανο
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
Για τις πατάτες:
5 πατατες
125 gr βουτυρο
Αλάτι -πιπέρι
Πάπρικα
Δεντρολίβανο
Λίγο κρόκο κοζάνης
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κρέας το κρασί και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφήσει όλο το κρασί 50 λεπτά περίπου.
Στον χρόνο αυτό κόβουμε 5 πατάτες σε χοντρές φέτες και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσουν.
Προσθέτουμε και λίγο σαφράν. Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε 125 γραμμάρια βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε μετά τις πατάτες τις τηγανίζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι και λίγο δεντρολίβανο, λίγη πάπρικα και τις ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα ελαφρά
Οταν το κρέας απορροφήσει το κρασί προσθέτουμε 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο, πιπεριές τις οποίες έχουμε ψιλοκόψει και αφήνουμε να μαγειρευτεί ανακατεύοντας περιστασιακά.
Μετά προσθέτουμε το δενδρολίβανο την πάπρικα και΄λίγη μουστάρδα και ξανά ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.
Προς το τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μόλις είναι σχεδόν έτοιμο σβήνουμε με το χυμό από 2 λεμόνια και εφόσον έχει δέσει η σάλτσα μας τότε βγάζουμε σε μία πιατέλα διακοσμούμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σερβίρουμε μαζί με τις πατάτες