Υλικά:
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (π.χ. ποντίκι), κομμένο σε κομμάτια
2 κρεμμύδια
3 καρότα
Λιγους κοκκους πιπεριού
3-4 πατάτες
2-3 δαφνόφυλλα
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Ρίγανη
Νερό
Εκτέλεση:
Σοτάρισα το κρέας σε ελαιόλαδο να θωρακιστεί.
Σκεπάζω με νερό,ρίχνω λίγους κόκκους πιπέρι και σιγοβράζω περίπου μιάμιση ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά.
Σε άλλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο τσιγαρίζω τα κρεμμύδια και τα καρότα όλα σε μεγάλα κομμάτια.
Μολις ροδίσουν προσθέτω τις πατάτες κομμένες στα τέσσερα και ανακατεύω.
Αλάτι πιπέρι, ρίγανη και μια φλυτζάνα από το ζωμό.
Μολις πάρει μια βράση βάζω το κρέας, τα δαφνόφυλλα , σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω 5 λεπτά.
Τελος συμπληρώνω ζωμό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό και το αφήνω σε σιγανή φωτιά άλλη μισή ώρα!!!
H συνταγή είναι της φίλης Ελινα Σκλαβου