Υλικά
Παντεσπάνι:
6 αυγά
1-1/2 φλυτζάνα ζάχαρη 2 φλυτζάνες αλεύρι γ.ο.χ. (η φαρίνα)ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
2 κ.γλ. bakin(αν δε βάλατε φαρίνα)
3-4 βανίλιες
για την κρεμα
1 λίτρο γάλα
2 αυγά χτυπημένα
8 κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
1 βιτάμ
3-4 βανίλιες
1-1/2 ποτήρι ζάχαρη
Γλάσο:
2 ποτήρια νερό
5-6 κ. σούπας κακάο
4 κ.σ. Άνθος αραβοσίτου 2 κ.σ. βιτάμ
1- 1/2 φλυτζάνα ζάχαρη
Εκτέλεση
για το παντεσπανι
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Μετά ρίχνω το αλεύρι και το bakin Αδειάζω το μίγμα σε μεγάλο πυρέξ η ταψί
32×27 όχι μικρότερο που έχω στρώσει μέσα λαδόκολλα και ψήνω στους 160 αέρα για μισή ώρα ανάλογα το φούρνο. (Εγώ έκανα σε μεγάλο ταψί της κουζίνας και έκανα μιάμιση δόση).
για την κρέμα
Ανακάτεψε όλα τα υλικά της κρέμας σε μια κατσαρόλα και μαγείρεψε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει. Αφαίρεσε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει.
Για το γλασσο
Ανακάτεψε όλα τα υλικά του γλάσου σε μια κατσαρόλα και μαγείρεψε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει. Ρίξε το γλάσο πάνω από το κωκ ταψιού.
Θέλουμε όλα να είναι καυτά.
Κόβουμε το ζεστό παντεσπάνι στη μέση και ρίχνουμε μέσα τη καυτή κρέμα. Σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι από το παντεσπάνι και το πατάμε απαλά να ενώσει με την κρέμα.
Και στο τέλος φτιάχνουμε το γλάσο και το ρίχνουμε καυτό πάνω στο γλυκό. Αφήνουμε το πυρέξ για λίγο να κρυώσει και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο. Δεν κόβεται την ίδια μέρα και δεν σιροπιάζεται διότι τα μίγματα είναι καυτά και το παντεσπάνι παίρνει την υγρασία που χρειάζεται από τις κρέμες.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Η Συνταγή είναι της κας Γκόλφως Νικολού και η εκτέλεση της κας τσιουκανη ελενη Σάκης