Λαχταριστά ψωμάκια για σάντουιτς!

Διαφήμιση

Υλικά

Αλεύρι – 500 γρ
Μαγιά – 15 g ακατέργαστη ή 5-6 g ξηρή
Ζάχαρη-1 κ.σ
Αλάτι – 1 κουτ.
Φυτικό λάδι – 50 γρ
Ζεστό γάλα – 300 g

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Ζυμώνουμε τη ζύμη (είναι πολύ απαλή, ελαφρώς κολλώδης).
Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα. Στη συνέχεια χωρίστε σε 6 ίσα μέρη.
Τυλίξτε το σε μπάλα, μετά από 5 λεπτά διαμορφώστε το σε ένα οβάλ ψωμακι ή στρίψτε το σε ρολά, και κλήστε τις άκρες. Μπορείτε επισες να φτιάξετε μπάλες και πιεστε ελαφρώς με την παλαμη. Αφήστε να σταθεί για 20 λεπτά.
Αυτή τη στιγμή, βράστε 1,5-2 λίτρα νερό, προσθέστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας σόδα στο βραστό νερό.
Όταν τα ψωμάκια είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε προσεκτικά στο νερό και τα βράζουμε για 20 δευτερόλεπτα από κάθε
πλευρά. Το βγάζουμε προσεκτικά, το βάζουμε σε ταψι καλυμμένο με χαρτί, κάνουμε τομές με μια λεπίδα.

Ψήνουμε στους 180* για 30 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Ирина Переверза

Διαφήμιση

Διαφήμιση