Υλικά 💐
500 γρ.αλευρι
500 με 550ml νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.σ.ζάχαρη
1κ.γ αλάτι
1 Κ.σ κορνφλαουρ
Μέλι και κανέλα
για το σερβίρισμα!!
Τραγανοί εξωτερικά και αφράτοι εσωτερικά, οι λουκουμάδες αποτελούν το απόλυτο σνακ
Εκτέλεση 💐
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το ζεστό νερό την ζάχαρη και την μαγιά, ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η μαγιά.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το κορνφλαουρ και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός. Σκεπάζουμε με πετσέτα η μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο!! Τηγανίζουμε σε βαθύ σκεύος με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά..με τον κλασικό τρόπο πιάνοντας με το αριστερό χέρι το χυλό και κόβοντας με το κουτάλι..ή σε σακούλα που βάζουμε την σαντιγί και κόβουμε με το ψαλίδι..είναι ποιο εύκολο.
Τους εφτιαξα με σακούλα ζαχαροπλαστικής βγαίνουν πολύ ωραία
και τους τηγανισα με μισό ελαιόλαδο και μισό ηλιέλαιο.
Η συνταγή της φίλης Georgia Chatzimanoli Grimwood και η εκτέλεση Litsa Kokkoni