Συστατικά:
1 φλιτζάνι λάδι ηλιαίελαιο
1,5 φλιτζάνια ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
4 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 φλιτζάνι ξανθη σταφίδα
1/2 φλιτζάνι σκούρες σταφίδες
2 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 φλούδα λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας baking powder
Σιρόπι:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2,5 φλιτζάνια νερό
1 μικρό ραβδί κανέλας
Πώς να φτιάξετε την καρυδόπιτα:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Celsius.
Ανακατέψτε τα ξηρά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τα υγρά συστατικά. Προσθέστε το υγρλο μείγμα μέσα στα ξηρά υλικά και ανακατέψτε καλά.
Λαδώστε ελαφρά ένα μεγάλο ταψί . Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε φούρνο για 45 λεπτά.
Όταν το κέικ βγει και κρυώσε, μπορείτε είτε να πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη για να δώσετε μια ελαφρύτερη γλυκύτητα σε αυτό, είτε φτιάξετε και ρίξτε σιρόπι από πάνω.
Για να φτιάξετε το σιρόπι, βράστε το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα σε χαμηλή φλόγα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να σιγοβράσει ελαφρά το σιρόπι. Σουρώστε το σιρόπι και το ρίχνετε πάνω από το κέικ.