Μανέστρα κολοπίμπιρι

Διαφήμιση

Υλικά για 4 άτομα

3 φλυτζάνια του τσαγιού μανέστρα
9 φλυτζάνια του τσαγιού νερό ζεστό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
15 ντοματίνια κομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κυβάκια
2 κλωναράκια σέλινο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο σε κύβους και το σέλινο σε μικρά κομμάτια. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα ντοματίνια ,το αλάτι και το νερό.
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τη μανέστρα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτοντας επιπλέον νερό αν χρειαστεί.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο πασπαλίζουμε με επιπλέον κόκκινο πιπέρι και αν θέλουμε τρίβουμε και τυρί.

 

Καλή σας όρεξη!!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Διαφήμιση

Διαφήμιση