Συστατικά

Για τη Μαρινάδα
2/3 φλιτζάνι ελληνικό θυμάρι ή μέλι απο πεύκο
½ φλιτζάνι ούζο
¼ φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού
¼ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα Ντιζόν
αλάτι για τη γεύση
Μαύρο πιπέρι για γεύση
3 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
Για την Γαλοπούλα
6 μπούτια γαλοπούλας
1 ½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
6 κλωναράκια φρέσκο ​​δεντρολίβανο
4 φύλλα δάφνης
Ξύσμα από 1 πορτοκαλί πλυμένο και κόβεται σε 6 – 8 στρογγυλές φέτες
6 μεγάλα σκελίδες σκόρδου λιωμένο
Για τα Σύκα
12 αποξηραμένα ελληνικά σύκα
2 λωρίδες πορτοκαλί
10 σποροι από μαύρο πιπέρι
2/3 φλιτζάνι ούζο ή γλυκό κρασί όπως η Μαυροδάφνη
2/3 φλιτζάνι νερό

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί όλα τα συστατικά για τη μαρινάδα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Ξεπλύνετε και στεγνώστε τα μπούτια γαλοπούλας. Απλώστε το δεντρολίβανο, την δάφνη, τις φέτες πορτοκαλιού και το σκόρδο στο κάτω μέρος ενός ταψιού αρκετά μεγάλο για να χωράει τα μπούτια γαλοπούλας όλα μαζί δίπλα το ένα στο άλλο. Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου. Αλείψτε τα μπούτια γαλοπούλας με αλάτι και πιπέρι και βουρτσίστε από όλες τις πλευρές με τη μαρινάδα. Αφήστε στην άκρη την μαρινάδα που θα περισέψει. Καλύψτε το το ταψί με χαρτί ψησίματος και στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο, και σφραγίστε με το αλουμινόχαρτο γύρω γύρω στο ταψί.

Ψήνετε για περίπου 1 ώρα ή έως ότου τα μπούτια πάρουν ένα καφέ χρώμα. Αφαιρέστε το χαρτί και το αλουμινόχαρτο, βουρτσίστε με την υπόλοιπη μαρινάδα και συνεχίστε το ψήσιμο, ακάλυπτο, για περίπου 30 λεπτά.
Ενώ η γαλοπούλα συνεχίζει να ψήνετε, ετοιμάστε τα σύκα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα, τοποθετήστε το ούζο ή το κρασί Μαυροδάφνη, νερό, πιπέρι, τις λωρίδες πορτοκάλι και σύκα. Άστα να πάρουν βράση, και στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι που τα σύκα είναι φουσκωτά και το υγρό μειώνεται στο μισό και έχει μία συνοχή ενός λεπτού σιροπιού, περίπου 20 λεπτά. Αφαιρέστε και αφήστε την στην άκρη, καλύψτε, για να το διατηρήσετε  ζεστό.
Αφαιρέστε τη γαλοπούλα από το φούρνο, αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρετε, με το συρόπι του σύκο πάνω από κάθε μπούτι.