Μαριναρισμένες μπριζόλες με πατάτες

Διαφήμιση

Υλικά

μπριζόλες – 6 τεμ.
πιπέρι
σάλτσα σόγιας – 2 κουταλιές της σούπας.
κρασί
θυμάρι
ρίγανη
σκόρδο – 4 – 6 σκελίδες
πατάτες – 6 τεμ. Μεσαίες
αλάτι

Εκτέλεση

Οι μπριζόλες κοπανίζονται και τρίβονται και από τις δύο πλευρές με μαύρο πιπέρι και μαριναρίζονται με μπαχαρικά σε ένα μπολ με καπάκι.
Βάλτε σε τέτοια ποσότητα ώστε να υπάρχουν τουλάχιστον 2 δάχτυλα υγρού που λαμβάνεται από σάλτσα σόγιας και κρασί. Αφήνουμε τις μπριζόλες να μαριναριστούν καλά όλη τη νύχτα. Όσο περισσότερο μείνουν στη μαρινάδα, τόσο πιο τρυφερό θα είναι το κρέας.

Διαφήμιση

Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε ένα ταψί απλώνοντάς τις σε όλη την επιφάνεια χωρίς να τις επικαλύπτουμε.
Καθαρίζουμε το σκόρδο, κόβουμε τις σκελίδες στη μέση και τις βάζουμε ανάμεσα και κάτω από τις μπριζόλες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο κάτω από αλουμινόχαρτο στα 200 γρ για 30 λεπτά Στο διάστημα αυτό ξεφλουδίζουμε τις πατάτες. Τα βάζουμε στο μπολ που ήταν η μαρινάδα και προσθέτουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγη ρίγανι και θυμάρι σε αυτά ή να προσθέσετε άνηθο. Ανακατέψτε καλά.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο από τις μπριζόλες, τακτοποιήστε τις πατάτες από πάνω και ψήστε κάτω από αλουμινόχαρτο για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι πατάτες.
Στη συνέχεια, αφαιρέστε τη μπριζόλα και ψήστε τις πατάτες.
Οι τέλειες μαριναρισμένες μπριζόλες με πατάτες.

Διαφήμιση