Διαφήμιση

Δείτε Επίσης: Πατάτες Ογκρατέν | Πατάτα ογκρατεν με κρεμμύδι, μπέικον και τυρί

Μελιτζάνες στο φούρνο ογκρατέν

Θα χρειαστείτε περίπου

6 με 8 μελιτζάνες
αλάτι πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
200γρ  τριμμένη φρυγανια
ελαιόλαδο.
2 1/2 με 3 μπουκάλια Passata (ή φρέσκιες ντομάτες, αποφλοιωμένες και πουρέ).
βασιλικό και μαϊντανό
10γρ Ζάχαρη καστανή

Εκτέλεση

Πλύνετε, ξεφλουδίστε και κόψτε (σε φέτες) τις μελιτζάνες. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε λάδι σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και γίνουν καφέ και να τις βγάζετε σε απορροφητική χαρτοπετσέτα για να τραβήξετε το περίσσιο το λάδι


Μετά σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε 2 1/2 με 3 μπουκάλια σάλτσα Passata.
Προσθέτουμε λίγο βασιλικό και μαϊντανό και ζάχαρη..


Βράζουμε για 20 λεπτά και μετά το χτυπάμε με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδη.


Πάρτε ένα ορθογώνιο ταψί λαδώστε ελαφρώς και στρώστε τις μελιτζάνες σας.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και μετά ρίχνουμε λίγη σάλτσα και μετά από πάνω
τριμμένη μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να συναντήσετε την κορυφή του ταψιού και τελειώνετε με τυρί. 

Δείτε Επίσης: Πατάτες Ογκρατέν | Πατάτα ογκρατεν με κρεμμύδι, μπέικον και τυρί

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Connie Michaelidis-Todorovski

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση