Μελιτζάνες ογκρατέν

Υλικά

Διαφήμιση

2 μεγάλες μελιτζάνες
3 μεγάλες ντομάτες
ελαιόλαδο
αποξηραμένο βασιλικό
θυμάρι
ρίγανη
δεντρολίβανο
αλάτι πιπέρι
140 γρ. σπανάκι
4 κουταλιές της σούπας ρικότα
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. μοτσαρέλλα
50 γρ. παρμεζάνα
1 βαζάκι σάλτσα ντομάτας πουμαρο

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Κόβουμε τις μελιτζάνες κατα μήκος. Βάζουμε νερό σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε 1 κουταλιά αλάτι και βάζουμε μέσα τις φέτες. Τις αφήνουμε για 10-15 λεπτά.
Κόβουμε τις ντομάτες ροδέλες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε λαδόκολλα σ ένα ταψί το λαδώνουμε και τοποθετούμε στρώσεις στρώσεις τις μελιτζάνες αφού τις έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 200° C .
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι το βάζουμε σ ένα μπολ και προσθέτουμε το τυρί,το σκόρδο,τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε τη μοτσαρέλλα κομματάκια.Λαδώνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε τις μελιτζάνες μίσες μ’εσα στο πυρέξ και μισές έξω ώστε στο τέλος να σκεπάσουμε το φαγητό.

Καλύπτουμε και τον πάτο. Βάζουμε τη μισή γέμιση απ το σπανάκι,καλύπτουμε με ντομάτες βάζουμε τη μοτσαρέλλα

και απο πάνω μελιτζάνες.

Βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση

Διαφήμιση

ρίχνουμε 2-3 κουταλιές απ τη σάλτσα και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες ντομάτες και μελιτζάνες.
Ρίχνουμε λίγη ακόμα σάλτσα και καλύπτουμε με τις μελιτζάνες που εξέχουν απ το πυρέξ.

Απλώνουμε λίγη ακόμα σάλτσα λίγο λαδάκι και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200° C .
Βγάζουμε απ το φούρνο αφήνουμε να σταθεί λίγο κόβουμε και σερβίρουμε!!!
Η συνταγή είναι πολύ απλή και νόστιμη!!! Σας εγγυώμαι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!!!!!!

Καλή επιτυχία!!!

Find more delicious recipes here

Διαφήμιση

Διαφήμιση