Μελιτζανοκεφτέδες νηστίσιμοι

Advertisement

Υλικά:

ψίχα μελιτζάνας
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 – 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
μερικά φυλλαράκια δυόσμου ή 1 κ.γ. ξερό
αλάτι, πιπέρι
λίγο λάδι
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
αλεύρι όσο πάρει
λάδι για τηγάνισμα

Advertisement

Εκτέλεση:

Για να μαλακώσουν οι μελιτζάνες τις βράζουμε για 5′ – 7′.
Τις στραγγίζουμε και τις πατάμε με το πιρούνι. Στραγγίζουμε τα νερά από το πιάτο ξανά.
Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σκόρδο, μαϊντανό και άνηθο.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι το δυόσμο και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε το μείγμα.
Ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά και το αλεύρι (όσο πάρει). Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Θα πρέπει να μοιάζει με πηχτή λάσπη. Σε ένα πιατάκι βάζουμε αλεύρι και τα αλευρώνουμε. Αν δεν πιάνονται πολύ εύκολα θα χρησιμοποιήσουμε ένα κουτάλι στο αλεύρωμα.
Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι να κάψει και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Στο πιάτο που θα τα βγάλουμε καλό είναι να βάλουμε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα περιττά λάδια.

ΠΗΓΗ: thisauroikouzinas-syntages.blogspot.com

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement