Μελομακάρονα που λιώνουν στο στόμα!! Η γεύση της κανέλας και του
μελιού γοητεύει πραγματικά!!

Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζάνια λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια ζάχαρης
2 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 ραβδί κανέλας
3-4 κομμάτια γαρύφαλλου

Εκτέλεση
Ξεκινάτε τα μελομακάρονα έχοντας τα υλικά μετρημένα μπροστά σας για
πιο ευκολία.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Αρχικά, ετοιμάστε το σιρόπι. Βάζετε το νερό, τη ζάχαρη, το ραβδί κανέλας
και τα γαρύφαλα σε μια κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη
φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να αρχίσει να πήζει. Κατεβάζετε την
κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε το μέλι, αφαιρείτε την κανέλα και τα
γαρύφαλα και αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε με ένα σύρμα όλα τα υπόλοιπα υλικά καλά
για να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνετε μέσα το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύετε απαλά να το πάρει το
μίγμα.

Παίρνετε μικρές μπάλες σε μέγεθος καρυδιού και πλάθετε τα
μελομακάρονα. Τα βάζετε σε λαμαρίνες αραιά μεταξύ τους και με ένα
πιρούνι κάνετε τρυπούλες ώστε να απορροφήσουν σωστά το σιρόπι.
Ψήστε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, περίπου 25 λεπτά. Είναι
έτοιμα όταν ροδίσουν καλά.
Ρίξτε το κρύο σιρόπι ενώ είναι ζεστά, το ένα κοντά στο άλλο και αφήνετε
να σταθούν για πέντε λεπτά. Προσεκτικά αναποδογυρίζετε να ρουφήξουν
και από την άλλη πλευρά.
Τα βάζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με θρυμματισμένα καρύδια.