Υλικά:

600 γρ. μοσχαρίσιο ποντίκι, κομμένο σε μερίδες
3 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες σε ροδέλες
Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
5-6 μπαχάρια
1 ξυλάκι κανέλας
Κόκκους πιπεριού
3 δαφνόφυλλα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
Κόκκινο ξηρό κρασί
Πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
2-3 ποτήρια νερό
Πιλάφι για σερβίρισμα
Μπούκοβο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Έκοψα πρώτα τις μελιτζάνες σε ροδέλες τις σόταρα σε ελαιόλαδο να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τις αφαιρώ σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις άφησα στην άκρη.
Το κρέας κομμένο σε μερίδες το αλεύρωσα και το τσιγαρίζω σε κατσαρόλα με άφθονο ελαιόλαδο.
Αφου πάρει χρώμα απ’όλες τις πλευρές προσθέτω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σκόρδο,μπαχάρια, ξυλάκι κανέλας, κόκκους πιπέρι και τα δαφνόφυλλα.
Ανακατεύω να ροδίσει καλά το κρεμμύδι, σβήνω με κόκκινο ξηρό κρασί κι όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω πελτέ και 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα,Πιπερι, πάπρικα και 2-3 ποτήρια νερό να σκεπαστεί καλά.
Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κρέας.
Μισή ώρα πριν κλείσω τη φωτιά προσθέτω τις μελιτζάνες κι αφήνω να μελώσει το φαγητό μου.
Σερβίρω με πιλάφι και λίγο μπούκοβο

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου