Μοσχαρίσια μάγουλα με κρασί στην κατσαρόλα

Advertisement

Υλικά:

μοσχαρίσια μάγουλα, είχα πάρει 4 (περίπου 3,5 κιλά),
2 κρεμμύδια,
3-4 σκελίδες σκόρδο,
ένα ποτήρι κρασί,
4-5 κύβους ζωμό,
νερό,
αλεύρι, (χρησιμοποιώ καλαμποκίσιο γιατί δεν καίγεται, και στη συνέχεια πήζει τη σάλτσα)
1 μεγάλο καρότο
και πελτέ ντομάτας.
Μπαχαρικά: αλάτι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα.

Εκτέλεση

Ξεχώρισα και πεταξα το λίπος από τα μάγουλα, τα έκοψα σε μικρότερα κομμάτια, τα κύλησα στο αλευρι, που είχα αλατοπιπερώσει προηγουμένως

και τσιγαρισα με λίγο λάδι σε μια πλασωτε κατσαρόλα από όλες τις πλευρές, έβγαλα και άφησα να ξεκουραστεί για 15 περίπου λεπτά.


Σε αυτό το διάστημα έκοψα το κρεμμύδι, απλά χτυπάω το σκόρδο με την πλευρά του μαχαιριού για να ισιώσει, έκοψα και το καρότο, και το βάζω στην κατσαρόλα που τσιγάρισα το κρέας. Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι, πρόσθεσα ένα ποτήρι κρασί
και κυβάκια ζωμού. Καθώς εξατμιζόταν το αλκοόλ από το κρασί, πρόσθεσα πελτέ ντομάτας και τηγάνισα με τα υπόλοιπα προϊόντα.

Advertisement


Τακτοποίησα το κρέας στη μαντεμένια κατσαρόλα με κρεμμύδια, καρότα και σκόρδο, πρόσθεσα νερό (δύο δάχτυλα κάτω από την άκρη της κατσαρόλας),

σκέπασα με καπάκι και έβαλα στο φούρνο για 5 ώρες σε χαμηλή φωτιά. 10 λεπτά πριν το βγάλω από το φούρνο, αφαίρεσα το καπάκι της κατσαρόλας για να ψηθεί λίγο από πάνω και να πήξει η σάλτσα.


Ταιριάζει με ρύζι, πουρέ, πολέντα, πατάτες τηγανητές και με κόκκινο λάχανο.

Καλή Απόλαυση

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement