ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
4 κουταλιές αλατισμένο βούτυρο χωρισμένο.
1,5 – 2 κιλά μπριζόλα μοσχαρίσια λεπτοκομμένη σε φέτες.
4 σκελίδες σκόρδο.
450γρ τεμαχισμένα μανιτάρια.
1/4 φλιτζάνι αλεύρι.
1,5 κουταλιές ζωμό μοσχαρισιου κρέατος.
1,5 φλιτζάνια γάλα.                                                                                  1 κσ σάλτσα Worcestershire(υπάρχει στα σουπερ μαρκετ) ή σάλτσα σόγιας (προεραιτικά)
1 πακέτο ζυμαρικα επιλογής.
Αλάτι και πιπέρι.

ΟΔΗΓΙΕΣ
Βράστε τα ζυμαρικά στο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα σε μέση φωτιά λιώστε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο στη συνέχεια προσθέστε τη μπριζόλα σε ένα μόνο στρώμα. Περάστε με αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε σε κάθε πλευρά για περίπου 2 λεπτά, βάλτε σε παρτίδες αν χρειαστεί.
Μεταφέρετε το κρέας σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη.
Μειώστε τη φωτιά και προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να αρωματίσετε για περίπου 15 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέστε μανιτάρια.
Μαγειρέψτε τα μανιτάρια και το σκόρδο για περίπου 4 λεπτά μέχρι να είναι τρυφερά.


Πασπαλίστε το αλεύρι από πάνω από το μανιτάρι και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, ξύνοντας το κάτω μέρος του τηγανιού καθώς ανακατεύετε.
Ρίξτε το ζωμό του κρέατος, την σάλτσα Worcestershire (εγώ την βρήκα και την έβαλα) και το γάλα. Μαγειρέψτε τη σάλτσα για περίπου 5 λεπτά ακόμη σε μεσαία χαμηλή θερμότητα. Ελέγξτε το αλάτι και το πιπέρι.


Προσθέστε το μαγειρεμένο κρέας και ανακατέψτε καλά για ένα λεπτό.
Σερβίρετε πάνω στα μαγειρεμένα ζυμαρικά.

Καλή Απόλαυση