Μπατζίνα

Advertisement

Υλικά:

80 γρ. ελαιόλαδο,
1 κτγ αλάτι χοντρό,
750 γρ κολοκυθάκι,
150 γρ γάλα,
4 αυγά,
400 γρ φέτα τυρί,
1 κτγ ρίγανη,
1κγ. μπέικιν,
λίγο πιπέρι,
400 γρ αλεύρι
100 γρ τυρί φέτα,
50 γρ βούτυρο.

Εκτέλεση

Τρίβουμε το κολοκύθι, το αλατίζουμε και το στύβουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το λάδι τα αυγά, το γάλα (έβαλα λίγο παραπάνω γάλα γιατί το είχε παρακάνει με στύψιμο και ήταν πολύ σφιχτή η ζύμη), τη φέτα, τη ρίγανη, το μπέικιν, το πιπέρι και το αλεύρι. Βουτυρώνω ένα 40άρι ταψί και ρίχνω το μίγμα. Το απλώνω με σπάτουλα και ρίχνω τα 100 γραμμάρια τυρί σε τρίμματα και 50 γρ. βούτυρο σε κομματάκια.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Advertisement