Η μπατζίνα ιδανική για όσους θέλουν μια ελαφριά και υγιεινή επιλογή, γεμάτη βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, ενώ η ελαφριά υφή της την κάνει τέλεια για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Υλικά:

4 κολοκυθάκια, τριμμένα στον τρίφτη
1 κρεμμύδι ξερό, αλεσμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα, αλεσμένα
Μαϊντανός και δυόσμος, ψιλοκομμένα (προαιρετικά: άνηθος)
Αλάτι και πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι (προτίμησε στραγγιστό για πιο πλούσια γεύση)
Τυρί γκούντα, τριμμένο (μπορείς να προσθέσεις και άλλα τυριά της αρεσκείας σου, όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι)
Περίπου 600γρ φέτα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
Ελαιόλαδο, άφθονο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Περίπου 300-350γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι ολικής άλεσης για περισσότερες φυτικές ίνες)
Τριμμένη φρυγανιά
Νερό

Εκτέλεση:

Άφησε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι για λίγο για να στραγγίξουν τα υγρά τους.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε όλα τα υλικά καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Έγινε ένας πηχτός χυλός που άπλωσα στη λαμαρίνα του φούρνου την οποία είχα λαδώσει καλά κι είχα ρίξει κι λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Από πάνω πιτσίλισμα με νεράκι και λαδακι και μέσα στο φούρνο
200°για 30’
Γκριλ 250° για 10’
(Ο φούρνος μου είναι υγραερίου)

Η Συνταγή είναι της κας Άννα Γιαννακά