Νηστίσιμη Μπουγάτσα

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

1100 Γάλα Alpro με γεύση Βανίλια
140 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
110 γρ Βιτάμ
2 βανίλιες
60 γρ Ταχίνι
20 γρ Μπεικιν παουντερ
1 Πακέτο Φύλλο Σφολιάτας

Ζάχαρη άχνη
Κανέλα

Διαφήμιση


Εκτέλεση

Πάμε να φτιάξουμε την πιο φανταστική και πεντανόστιμη μπουγάτσα που έχετε δοκιμάσει κι είναι και νηστίσιμη
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νηστίσιμο γάλα alpro με γεύση βανίλια που πραγματικά δεν το αλλάζω με τίποτα η γεύση του απλά μοναδική.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι τη ζάχαρη το βιτάμ τις βανίλιες για το ταχίνι.
Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς να σφίξει η κρέμα μας δεν σφίγγει πάρα πολύ
Γγια αυτή την μπουγάτσα πραγματικά χρησιμοποιήστε αυτό το γάλα με την βανίλια γλυκό σφίξει για αυτή την μπουγάτσα Πραγματικά χρησιμοποιήστε αυτό το γάλα με την βανίλια το άρωμα απλά εκπληκτικό. Συνεχιζουμε το ανακατεμα μέχρι να δέσει η κρέμα και να έχει σφίξει και ξεκινησει να κοχλάζει.
Κλεινουμε την φωτιά σε αυτή τη φάση και ρίχνουμε το μπεικιν παουντερ και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί εντελώς. Στη συνέχεια παίρνω το φύλλο σφολιάτας το φρέσκο φύλλο ή κατεψυγμένο

Διαφήμιση

Το φύλλο σφολιάτας είναι νηστίσιμο διότι δεν έχει βούτυρο αλλά φυτικά λιπαρά.
Η συσκευασία έχει 2 φύλλα σφολιάτας παίρνω το πρώτο και με τον πλάστη το ανοίγω λιγάκι και το τοποθετώ σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Απλώνω ποσότητα της κρέμας ή και περισσότερο αν θέλετε επάνω στη σφολιάτα και απλώνω αφηνοντας μια λωρίδα κενη περιφεριακα.


Παίρνω 2ο φύλλο σφολιάτας και το τοποθετώ επάνω στην κρέμα σε σχήμα σταυρό
και την σφραγιζω γυρω γυρω διπλώνοντας προς τα μεσα την ζυμη και πιεζω με τα δαχτυλα να υπάρχει σχέδιο. Έχω λιώσει λίγο βιταμ και αλειφω την μπουγατσα μας
Ψήνουμε σε προθερμοναδικόμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα να έχει πάρει ροδοκόκκινο χρώμα
Ετοιμη ψημένη πραγματικά το άρωμα μοναδικό. Αφηνουμε λιγο να κρυωσει κοβουμε σε κοματια και πασπαλιζουμε με ζαχαρη και κανέλα και σερβιρουμε

Διαφήμιση