Στο τέλος έχω κάποια συνταγή για νηστίσιμο κέικ, αλλά αυτή είναι επίσης από τις πιο καλές που έχω βρει ! (στη ζαχαροπλαστική παίζει ρόλο η ακρίβεια στα υλικά, και μια μικρή διαφοροποίηση μπορεί να δώσει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα).
Υλικά:

1 κούπα σπορέλαιο
1,5 ή 2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα νερό.
3 και 3/4 κούπα αλεύρι
1, 5 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη, μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το χυμό, το νερό και σταδιακά το αλεύρι, όπου έχουμε προσθέσει το μπέικιν και τις βανίλιες.
Η ζύμη θα γίνει λίγο σφιχτή.
Τη βάζουμε σε στρόγγυλη φόρμα ή 2 μικρές μακρόστενες ή σε ατομικά φορμάκια για muffins.

Καλό ψήσιμο- περίπου 50 λεπτά στους 170 βαθμούς στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.
Αν θέλουμε δίχρωμο κέικ:
ανακατεύουμε 5 6 κουταλιές από το μείγμα με 2 κουταλιές κακάο σκόνη και 2 κουταλιές νερό.
Μπορούμε να προσθέσουμε τρούφα, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο μάς αρέσει.

Καλή επιτυχία!

Kεικ Κακάο Νηστίσιμο από το Αρχοντικό Δεληγιάννη, Δημητσάνα