Διαφήμιση

Ντόνατ με κανέλα & ζάχαρη άχνη (Λουκουμάδες) (Recipe in English)

Συστατικά

1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
2 κουταλιές ξηρή μαγιά
2 κουταλιές ζάχαρη
3 1/4 φλιτζάνια απλό αλεύρι
Λίγο αλάτι
Φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα φλιτζάνι προσθέστε τη ζάχαρη, νερό και τη μαγιά και ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Περιμένετε 5 λεπτά μέχρι να αφρίσει. Σε ένα μπολ προσθέστε το αλάτι, αλεύρι και ρίξτε το μείγμα μαγιάς και το γάλα.
Χτυπήστε ελαφρά για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει ένα λείο κτύπημα.
Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα για να φουσκώσει.
Σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους προσθέστε το λάδι και το ζεσταίνετε.
Βυθίστε ένα κουτάλι σε ένα φλιτζάνι λάδι και πάρτε μια κουταλιά από το κουρκούτι και χρησιμοποιήστε ένα άλλο κουτάλι για να το ρίξετε προσεκτικά το λάδι. Συνεχίστε και τηγανίστε τους λουκουμάδες σας γυρίζοντας καθώς τηγανίζονται .. αλλά μην βάλετε παρα πολλούς μαζί.
Χρησιμοποιήστε μία τρυπητη κουτάλα για να τους αφαιρέσετε σε ένα δίσκο ..
Αυτή τη φορά πασπαλίζαμε ζάχαρη κανέλας και άχνη.
Μπορείτε να ρίξετε μέλι και θρυμματισμένα καρύδια .. ό, τι θέλετε.

Διαφήμιση

Greek loukoumades..

Sweet little doughnut with cinamon & icing sugar

Ingredients

1 cup lukewarm water
1 cup lukewarm milk
2 tablespoons dry yeast
2 tablespoons sugar
31/4 cups plain flour
A little salt
Vegetable oil for frying

Instructions

In a cup add the water sugar and yeast and stir with a fork until the yeast is dissolved. wait for 5 mins until it froths up.. In a bowl add the flour salt and pour the yeast mixture and the milk.
Whisk for afew minutes until it becomes a smooth batter.
Cover with cringwrap and leave in a warm place for about 1 hour to rise.
In a medium sized pan add the oil and heat it up .
Dip a tablespoon in a cup of oil and scoop the batter and use another spoon to carefully drop it the oil . Continue and fry your loukoumathes turning as they cook .. but not to overcrowd them.
Use a slotted spoon to remove onto a tray..
I sprinkled cinammon & icing sugar this time around..
You can smother your loukoumathes with a honey syrup. crushed nuts.. whatever you like.

Credit to Mary Virgara

Διαφήμιση

 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση