Κοτόπουλο σε σάλτσα μελιού

Advertisement

Έφτιαξα ένα νόστιμο κοτόπουλο με σάλτσα μελιού για μεσημεριανό γεύμα σήμερα. Προς τέρψιν όλων στο σπίτι, χάρηκαν και έμειναν ικανοποιημένοι, σας εύχομαι ένα υπέροχο απόγευμα! 

Χρειάζεσαι:

600 γρ φιλέτο κοτόπουλου

Για τη μαρινάδα:
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1 κ.γ. Μηλόξυδο
1 κ.γ. ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι
Μια πρέζα μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. κοτόπουλο

Για τη σάλτσα:
3 κ.σ. λάδι
Ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ / όσο ένα καρύδι // ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια /
5 μεσαίου μεγέθους σκελίδες σκόρδο / κομμένες σε μικρά κομμάτια /
70 ml. νερό
4 κ.σ. κέτσαπ / χωρίς συντηρητικά /
2 ίσες κουταλιές της σούπας μέλι

Πρόσθετα:
100 γρ αλεύρι για το πανάρισμα των μπουκιών και 3 κ.σ. φυσικό άμυλο καλαμποκιού
Λάδι για μπουκιές τηγανίσματος
πράσινα κρεμμυδάκια και σουσάμι για πασπάλισμα
Αλάτι για γεύση

Advertisement

Εκτέλεση

Έπλυνα, στέγνωσα και έκοψα το φιλέτο κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια. Σε κατάλληλο δοχείο στο οποίο θα σταθεί το κοτόπουλο, ανακάτεψα τα προϊόντα για τη μαρινάδα, δηλαδή σάλτσα σόγιας, τζίντζερ, ξύδι, μαύρο πιπέρι, ελαιόλαδο και κορν φλαουρ. Τα ανακάτεψα σε ένα σχετικά λείο μείγμα και πρόσθεσα τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Ανακάτεψα καλά, σκέπασα το μπολ με αλουμινόχαρτο και το έβαλα στο ψυγείο για 3 ώρες. Όσο περισσότερο μένουν, τόσο πιο αρωματικά και ντελικάτα θα είναι.

Ανακάτεψα το αλεύρι και το κορν φλαουρ σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και κυλησα καλά τα κομμάτια.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζέστανα περισσότερο λάδι για να γίνει ένα λαδόλουτρο. Το μάτι της κουζίνας ήταν 4 ως 6. Τηγάνισα τα κομμάτια κοτόπουλου σε δόσεις, για τα 5 λεπτά. Δεν χρειάζεται να τηγανιστούν για να παραμείνουν ζουμερά. Στη μέση του χρόνου τα γύρισα μια φορά. Τα έβγαλα σε ένα πιάτο καλυμμένο με χαρτί κουζίνας.
Δεν μπορώ να σας υποσχεθώ ότι δεν θα λερώσετε την κουζινα σας, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Σε κατάλληλο τηγάνι ζέσταινα το λάδι που είχα για τη σάλτσα. Έβαλα το τζίντζερ και το σκόρδο, αλάτισα και μαγείρεψα μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν ένα χρυσαφί μαύρισμα. Στη συνέχεια, προσθέστε το προαναμεμιγμένο σε ένα μπολ νερό, το κέτσαπ και το μέλι. Πρόσθεσα και τα κομμάτια κοτόπουλου. Ανακάτεψα να
νοστιμίσουν τη σάλτσα και σε λιγότερο από ένα λεπτό τελείωσα το μαγείρεμα τους.
Στο μεταξύ έβρασα το ρύζι, τηγανίζοντας το πρώτα καλά σε βούτυρο και λάδι, αλατίζοντας το και προσθέτοντας σταδιακά ζεστό νερό μέχρι να είναι έτοιμο. Τέλος, το σκέπασα με ένα χαρτί οικιακής χρήσης και έβαλα το καπάκι, αφήνοντάς το στην άκρη. Χρησιμοποιώ την αναλογία 1 φλιτζάνι ρύζι και 3 και 1/2 φλιτζάνια νερό.
Σέρβιρα το κοτόπουλο ζεστό, πασπαλισμένο με σουσάμι και φρέσκες ροδέλες κρεμμυδιού εκτός από ρύζι. Δεν σκέφτηκα άλλο συνοδευτικό, αλλά το ίδιο το κοτόπουλο είναι πολύ νόστιμο.

Καλή όρεξη!😋
📌Ολόκληρη η σάλτσα κολλάει στα κομμάτια του κοτόπουλου, οπότε αν θέλετε επιπλέον σάλτσα.
📌Κατά το τηγάνισμα των κομματιών θόλωνε το λάδι από το αλεύρι και το άμυλο που είχε μέσα, κάτι που όμως δεν επηρέασε το χρώμα του κοτόπουλου.

ΠΗΓΗ: https://inthebeniskitchen.com/

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement