Υλικά συνταγής

Για τη πίτα:

1 πακέτο φύλλο κρούστας

5 αυγά
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού καλαμποκέλαιο
1 βανίλια
1 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
1 πακέτο δάκρυα σοκολάτας
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Για το σιρόπι:

3 1/2 φλ. τσαγιού νερό
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρέξ 20 Χ 30 εκ. περίπου.
Για τη πίτα: Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε σιγά σιγά το καλαμποκέλαιο, τις βανίλιες, το μπέϊκιν ,το ξύσμα, τα δάκρυα σοκολάτας  και τέλος το γιαούρτι.
Στρώνετε στο ταψί τα φύλλα, το ένα δίπλα στο άλλο σουρωμένα “πλισέ”. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα σουρωμένα φύλλα και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30’.      

Για το σιρόπι: Εν τω μεταξύ βράζετε σε μια κατσαρόλα  υλικά για το σιρόπι για 5’ –10’. Περιχύνετε το σιρόπι χλιαρό σε χλιαρό επίσης γλυκό. Αφήνετε να απορροφηθεί το σιρόπι, κόβετε τη πατσαβουρόπιτα και την απολαμβάνετε.    
www.cretanfoodnews.gr