Πικάντικες Πένες με σάλτσα ντομάτας με μέλι
Πένες με σάλτσα ντομάτας με μέλι: Αυτή η σάλτσα ντομάτας με ελαιόλαδο και σκόρδο αφήνεται να σιγοβράσει αργά και γίνεται πικάντικη και “κακιά” με κόκκινες πιπεριές τσίλι.
Υλικά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 κόκκινες πιπεριές τσίλι ή μία για λιγότερο πικάντικη
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
400 γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονσερβοποιημένες
1 κουταλάκι του γλυκού υγρό μέλι
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό
200 γρ. πέννες
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίστε και κόψτε σε λεπτές φέτες τις σκελίδες σκόρδου. Πλύνετε τις πιπεριές τσίλι, ξεφλουδίστε τις αν θέλετε. Κόψτε σε λεπτές ροδέλες.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Μαγειρέψτε το σκόρδο και το τσίλι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο. Προσέξτε να μην το κάψετε!
Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε τις χοντροκομμένες ντομάτες και αλατοπιπερώστε και ρίξτε 1 κ.γ. μέλι
Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Πλύνετε το μαϊντανό ή το βασιλικό και τινάξτε τα. Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό, μπορεί να προστεθεί στην σάλτσα σε αυτό το στάδιο.
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά al dente σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Στραγγίζετε, κρατώντας λίγο από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών.
Προσθέστε τα ζυμαρικά στη σάλτσα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας επιπλέον νερό
μαγειρέματος ζυμαρικών. Μοιράστε τα σε δύο πιάτα και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Συμβουλή: Κατά τη γνώμη μου, το μυστικό ενός καλού πιατου είναι το σιγοβράσιμο για πολλή ώρα σε χαμηλή φωτιά. Μόνο έτσι η γεύση του τσίλι και του σκόρδου μπορεί να διαπεράσει τη σάλτσα.