Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι χωριάτικο
1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Νερό χλιαρό όσο σηκώσει να γίνει μαλακή ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί
Γέμιση
Βούτυρο φυτικό (spry)
Κανέλα και ζάχαρη
Αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι με το αλάτι. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και σταδιακά το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να έχεις μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
Κάλυψε τη ζύμη με μια πετσέτα και άφησέ την να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος.
Ανοίγουμε τετράγωνο φύλλο με τον πλάστη και αλείφουμε με το βούτυρο βάζουμε λίγη Κανέλα και ζάχαρη.
Τυλιγουμε σε ρόλο και το κόβουμε.
Μετά το περνάμε ελαφριά με τον πλάστη να γίνει πιτούλα.
Τα τηγανίζουμε και τα συροπιάζουμε και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα ψιλοκομμένα.
Κρύο συρόπι ζεστές πιτούλες.
H Συνταγή είναι της κας Aigli Marnerou