Διαφήμιση

ΠΙΣΣΙΑ τα Ποντιακά Πιροσκι  (Recipe in English)

Τα Πισσία είναι μικρές πίτες γεμάτες πατάτες, κρεμμύδια και μπαχαρικά. Αυτή είναι μια συνταγή που συνόδευε την Ποντική Ελληνική Γενοκτονία από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή η συνταγή συνεχίζει να λατρεύεται μέχρι σήμερα. Μπορείτε να το γεμίσετε με κιμά, τυρί ή πατάτες.

Συνταγή από @mari_glasgow • Ακολουθήστε  για να βλέπετε κι άλλες συνταγές από την Mari

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

Για την Ζύμη:
500 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρής μαγιάς 8g ή 20 g φρέσκια μαγιά
250 ml αλατισμένο ζεστό νερό βρασμένων πατατών
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουτ. Αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για τη Γέμιση:
500-600 g πατάτες
1 μεγάλο καφέ κρεμμύδι
100 γραμμάρια βουτύρου
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Μερικά φύλλα μέντας (δυόσσμο)
Λίγο φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Μέθοδος:

Διαφήμιση

1. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε στρογγυλές φέτες έως 2 cm. Ανάψτε το μάτι και βάλτε τις πατάτες με νερό και λίγο αλάτι για να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Αποθηκεύστε 250 ml νερού από τις πατάτες για την ζύμη.

Στραγγίξτε και με ένα ξύλινο κουτάλι κάντε πουρέ τις πατάτας. Εν τω μεταξύ, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το βούτυρο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το να μαλακώσει το κρεμμύδι. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι πάνω από τις πατάτες.
Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση και προσθέστε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Η γέμιση ολοκληρώθηκε.

Διαφήμιση

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε στο ζεστό νερό πατάτας όλα τα συστατικά. Ανακατέψτε τη ζύμη για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά. Καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα τσαγιού. Αφήστε για περίπου 45 λεπτά έως ότου η ζύμη διπλασιαστεί σε μέγεθος. Στη συνέχεια, χωρίστε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και ανοίξτε τις μικρές πίτες με το χέρι.

Τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας γέμιση στο κέντρο και διπλώστε καλά τις πλευρές.

Βρέξτε τα δάχτυλά σας με λίγο νερό για να κολλήσουν καλά, . Βάλτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με καλή  ποσότητα λαδιού. Τηγανίστε το Πιροσκί και στις δύο πλευρές και σερβίρετε ζεστά!
Καλή Απόλαυση


Διαφήμιση

••PONTIAN GREEK PISSIA••
(Ποντιακά Πιροσκι)

Greek PISSIA (PERESKIA) are small pies filled with potatoes, onions and spices. This is a recipe that has come along with Pondic Greek Genocide since the First World War. This recipe continues to be loved to this day. You can fill it with minced meat, cheese or potatoes.

Ingredients:

For the DOUGH:
500 g of all-purpose flour
1 sachet of dry yeast 8g
or 20 g fresh yeast
250 ml salted warm water of boiled potatoes
2 tbspns of sugar
2 tspn of salt
2 tbpns of olive oil

For the FILLING:
500-600 g potatoes
1large of brown onion
100 g of butter
Salt & pepper to taste
Some leaves of mint (duozmo)
Some vegetable oil for frying

Method:

Διαφήμιση

1. Peel the potatoes and cut them into round slices up to 2 cm. Turn on the stove and bring the potatoes with water and a little salt to boil until softened.Remove from the stove. Store 250 ml of water aside to boil the potatoes. Drain and mashed potatoes with a wooden spoon. Meanwhile, finely chop the onion. Put a pan on medium heat. Add onion, butter, a little salt and pepper. Allow to soften. Remove the pan from the heat. Add the onion over the potatoes. Mix well. Add salt & pepper to taste and add finely chopped of parsley. The filling is done.

Διαφήμιση

2. In a large bowl, add the warm potato water and all the ingredients.Knead the dough for10 minutes until well softened. Cover with a clean tea towel. Leave for about 45 minutes until the dough doubles in size. Then divide the dough into small pieces and open small pies by hand. Place a tablespoon of the filling in the center and fold the sides well. To stick well, moisten your fingers with a little water. Put a saucepan on medium heat with a good amount of oil. Fry the PERESKIA both sides and serve warm! Enjoy! Thank you!

Recipe by @mari_glasgow •Follow on https://www.instagram.com/mari_glasgow/for

Διαφήμιση

 

 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση