Ρεβανί της Ανατολής από μία Σμυρνιά

τα συστατικά

Advertisement

για το σιρόπι 

Ζάχαρη (δυόμισι φλιτζάνια)
Νερό (δυόμισι φλιτζάνια)
Χυμός λεμονιού (1 κουταλάκι του γλυκού)
Βανίλια (1 κουταλάκι του γλυκού)

Μείγμα ραβανί

Ζεστό γάλα (1 φλιτζάνι)
Γιαούρτι (1 φλιτζάνι)
Ζάχαρη (1 φλιτζάνι)
Ένα μείγμα βουτυρο και λαδιού (1 φλιτζάνι)
Βανίλια (1 κουταλάκι του γλυκού)
Τσίμπημα αλατιού
Προσθέστε σιμιγδάλι σταδιακά (2 φλιτζάνια)
Τριμμένη καρύδα (1 φλιτζάνι)
Μπεικιν παουντερ (τρία τέταρτα μιας κουταλιάς της σούπας)

Τριμμένη καρύδα (για γαρνίρισμα)

Advertisement

Εκτέλεση

Για το σιροπι

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη , νερο , λεμόνι και μία φέτα λεμονιού και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε την βανίλια και το βραζουμε για άλλα 5-8 λεπτά να δέσει.

για το Κέικ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, γιαούρτι, ζάχαρη, μείγμα (βουτυρο-λάδι), βανίλια,
αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι σταδιακά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την καρύδα ανακατεύουμε και το μπεικιν και ανακατεύουμε πολύ καλα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 40χ30 εκ και απλώνουμε το μείγμα και το ισιώνουμε.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο στου 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι πάνω στο ζεστό ρεβανί και πασπαλίζουμε με καρύδα.

Καλή Επιτυχία

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement