Ριγκατόνι με κιμά και τυρί

Advertisement

Υλικά

50 γρ.λάδι
2 λίτρα νερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
500 γρ. κιμά
2 φέτες κρεμμύδι
τσίλι
Ρίγανη
200 γραμμάρια ζυμαρικά Ριγκατόνι
200 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα
Αλάτι
3 Ντομάτες

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο multi τις ντομάτες, τις 2 φέτες κρεμμύδι, το σκόρδο την κουταλιά της σούπας ζάχαρη το αλάτι και τα αλέθουμε.
Βάζουμε λίγο λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα και ρίχνουμε το μείγμα.


Μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε υψηλή φωτιά έως ότου το χρώμα γίνει βαθύ κόκκινο.
Τώρα σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό, μια πρέζα αλάτι,λίγο λάδι και το αφήνουμε να βράσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ζυμαρικά rigatoni και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Τα βγάζουμε απ το νερό και τα διατηρούμε μέχρι τη χρήση.

Αμέσως τρίβουμε 200 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλας.
Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι προσθέτουμε μισό φλιτζάνι κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο και τα σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τον κιμά αλάτι πιπέρι.
Μαγειρεύουμε και μόλις είναι έτοιμο και αλλάξει χρώμα προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας μαζί με μια πρέζα ρίγανη και ένα κουταλάκι τσίλι.

Advertisement


Μόλις ενσωματωθούν όλα τα συστατικά και το κρέας μαγειρευτεί καλά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά

και μετά βάζουμε λίγο τυρί μοτσαρέλα και ανακατεύουμε καλά.


Τέλος ρίχνουμε περισσότερο τυρί, καλύπτουμε το τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
Γίνεται τόσο νόστιμο που όλοι θα το αγαπήσουν!!!
Δοκιμάστε το!!!!!!!!

Καλή επιτυχία

Advertisement