Σαλάτα Φακές Ταμπουλέ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 φλιτζάνι φακής
1 φύλλο δάφνης
1 φλιτζάνι ντοματινια, κομμένα στην μέση
1 αγγούρι σε κύβους
5-6 κρεμμυδάκια ξερα μικρά, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένη μέντα
Αλάτι και μαύρο πιπέρι,
Προαιρετικά: τυρί φέτα, πιπεριές
Σάλτσα:
• ¼ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
• 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
• 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
ΟΔΗΓΙΕΣ
Τοποθετήστε τις φακές με το φύλλο δάφνης σε μία κατσαρόλα και καλύπτεται με νερό. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και βράστε μέχρι να μαλακώσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Στραγγίστε και αφήστε το να κρυώσει.
Κόβουμε όλα τα βότανα και τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.
Συνδυάστε όλα τα υλικά σάλτσας μαζί σε ένα μπολ και χτυπήστε καλά.
Προσθέστε τις κρυύες φακές στα λαχανικά και ρίξτε την σάλτσα από πάνω. Ανακατώστε καλά και σερβίρετε.