Σιμιγδαλένιος Χαλβάς Φούρνου με Φανταστικά Αρώματα και Σπυρωτός συνδυάζει την κλασική γεύση του χαλβά με την πλούσια υφή ενός κέικ

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

1000 γρ Νερό
500 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
2 Βανίλιες
1 κουτ γλυκού Κανέλα Σκόνη
Ξύσμα από ένα Λεμόνι και Πορτοκάλι
140 γρ Ηλιέλαιο ή Ελαιόλαδο
100 γρ Χυμό Μανταρινιού
1 κουτ γλυκού Μπεικιν Παουντερ
230 γρ Σιμιγδάλι Χονδρό
100 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
80 γρ Χονδροκομμένα Καρύδια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό της ζάχαρη τις βανίλιες το ξύσμα από πορτοκάλι και λεμόνι
Στην συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο ή το ελαιόλαδο ότι επιλέξετε βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά σε χαμηλή ένταση και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα
Προσθέτουμε την τριμμένη κανέλα στο μείγμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, όταν τα υγρά υλικά έχουν ζεσταθεί προσοχή όχι να έχουν βράσει αδειάζουμε το baking powder μέσα στο χυμό μανταρίνι ανακατεύουμε μέχρι να αφρίσει και τα αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα

Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε βροχηδών το ψηλό και χοντρό σιμιγδάλι
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ο χαλβάς να έχει τραβήξει όλα τα υγρά και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα
Οταν πλέον έχει πήξει ο χαλβάς μας προσθέτουμε και τα χοντροκομμένα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να ενσωματωθούν και αυτά

Αδειάζουμε το χαλβά σε ένα λαδωμένο πυρέξ 30 εκατοστών απλώνουμε ομοιόμορφα και χαράσουμε σε κομμάτια
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά
Ετοιμος ψημένος και σερβιρισμένος ο σιμιγδαλένιος χαλβάς φούρνου με τα αρώματα του υπέροχα και full σπυρωτός