Σκορδομακαρονάδα με μανιτάρια

Διαφήμιση

Συστατικά

Διαφήμιση


250 γραμμάρια Σπαγγέτι
⅓ φλιτζάνι Ελαιόλαδο χωρισμένο
200 γραμμάρια λευκά Μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
100 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
7-8 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 – 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη (εγω δεν ειχα διαθέσιμη)
Αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
Κρατήστε ένα φλιτζάνι νερό για ζυμαρικά πριν στραγγίσετε τα ζυμαρικά.

Όσο βράζουν τα μακαρόνια, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Σοτάρουμε σε μέτρια δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το σκόρδο. Σε χαμηλή φωτιά, σοταρουμε το σκόρδο για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Διαφήμιση

Προσθέστε νιφάδες τσίλι και το κρατημένο νερό για ζυμαρικά, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και αφήστε το να μαγειρευτεί και να σωθεί
μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί η σάλτσα (περίπου 2-3 λεπτά).
Προσθέστε τα μαγειρεμένα μακαρόνια, τα μανιτάρια, τον μαϊντανό και ανακατέψτε καλά μέχρι η σάλτσα να επικαλύψει τα ζυμαρικά.
Πασπαλίζουμε και με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση


Διαφήμιση