Νόστιμο Σνίτσελ με κιμά τηγανιτό ή πιο ελαφρύ στο φούρνο, ζουμερό μέσα και από έξω τραγανό με ρόδινη κρούστα. Μαγειρεύεται γρήγορα, είναι πεντανόστιμο και μπορείς να το έχεις έτοιμο στην κατάψυξη με το πανάρισμα του, για τις μέρες που δεν έχεις χρόνο για μαγείρεμα.
Υλικά
500 γρ κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι – τριμμένο
1 πατάτα τριμμένη
100 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
1 αυγό
1 φέτα ψωμί
50-80 γραμμάρια μπύρα
1 κουταλάκι κοφτη μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο και μαύρο πιπέρι
1 πρέζα μαγειρική σόδα
Αλάτι και μαϊντανό ψιλοκομένο για γεύση
Εκτέλεση
Τα ανακάτεψα όλα και τα έβαλα στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Για το πανάρισμα: 2 αυγά και 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Επλάσα τα σνίτσελ, τα κύλησα σε αλεύρι, τα βούτηξα σε χτυπημένα αυγά και τα τηγάνισα
Καθάρισα και τηγάνισα μικρές φρέσκες πατάτες.
και μία Σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι και μαϊντανό.
Καλή όρεξη και καλό βράδυ
ΠΗΓΗ: Таня Желева
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Σνίτσελ κιμά
Υλικά
1 κιλό κιμά
πιπέρι
μοσχοκάρυδο (1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού)
αλάτι
1 αυγό
1/2 κούπα σκληρό τυρί τριμμένο (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι ή ό,τι άλλο εσείς θέλετε)
2 κουταλιές φρυγανιά
μαϊντανός
Για το πανάρισμα:
5 ασπράδια και 3 κροκάδια καλά χτυπημένα (για κάθε 10 σνίτσελ)
τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Ρίχνετε στον κιμά όλα τα υλικά, ζυμώνετε πάρα πολύ καλά. Το αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Μετά τα πλάθετε σαν μεγάλα σουτζουκάκια.
Με την παλάμη σας το χτυπάτε στον πάγκο της κουζίνας,να απλώσει όσο εσείς θέλετε (πάχος περίπου 1 πόντο).
Βουτάμε σε ένα αυγό, μετά σε τριμμένη φρυγανιά. Πριν τηγανίσουμε ξανά σε αυγά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε λίγο λάδι, ίσα ίσα να λαδωθεί το τηγάνι σας και τηγανίζετε τα σνίτσελ σε μέτρια φωτιά μέχρι να δείτε ότι το αυγό έχει γίνει χρυσοκίτρινο.
Καλό απόγευμα!
Στην υγειά σας! 🥂