Διαφήμιση

Δείτε Επίσης: Σουφλέ πατάτας στον φούρνο… | Το ευκολότερ σουφλέ ζαμπόν και τυριών στον κόσμο

Η Συνταγή είναι από τα Μητσομαγειρέματα

Σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και ζαμπόν.

Υλικά

Ένα με ενάμιση πακέτο ζυμαρικών βίδες ή πένες.
300 με 400 γρ. φέτα.
250 γρ. κεφαλοτύρι.
1 ζαμπόν κονσέρβα.
600 με 700 γρ. Γκούντα τριμμένο.
500 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Το πιο εύκολο σουφλέ που κάντε που κάνατε ποτέ! Αρχικά, βράζουμε τα ζυμαρικά, που επιλέγουμε, για 10 λεπτά περίπου.
Τρίβουμε στο ψιλό τρίφτη του ρεντέ το κεφαλοτύρι, το ζαμπόν και τη φέτα.
Σε ένα πυρέξ – ταψί βάζουμε τα ζυμαρικά, τα τριμμένα υλικά μας και την κρέμα γάλακτος. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στο τέλος στρώνουμε το Γκούντα από πάνω και βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο.


Στην αρχή για 20 περίπου λεπτά, στο “πάνω – κάτω”, στους 220 με 250 βαθμούς, ώστε να λιώσουν τα υλικά, να “βράσει” η κρέμα γάλακτος και να λιώσει το Γκούντα στην επιφάνεια του σουφλέ. Στο τέλος βάζουμε το φούρνο στο γκριλ και τοποθετούμε το πυρέξ ψηλά για 2 με 3 λεπτά μόνο!!! Προσοχή να μην καεί το Γκούντα, γιατί θα μυρίσει όλο το σουφλέ!!! Μόλις πιάσει μια κρούστα, το βγάζουμε.
Αν δεν θέλουμε να το ρισκάρουμε, το ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 220 βαθμούς στο πάνω κάτω!
Καλή επιτυχία!!!

Δείτε Επίσης: Σουφλέ πατάτας στον φούρνο… | Το ευκολότερ σουφλέ ζαμπόν και τυριών στον κόσμο

Το Βίντεο της Συνταγής εδώ Μητσομαγειρέματα

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση