Διαφήμιση

Σταφιδόψωμο στριφτάρι

Υλικά

2 φακελάκια μαγιά
150 ml χλιαρό νερό
5 κουταλιές αλεύρι
Τα ανακατεύω όλα μαζί και το σκεπάζω για 30 λεπτά.
500 γρ αλεύρι
500 γρ σταφίδες
150 γρ νηστίσιμο βούτυρο
200 γρ μελι
Μια κουτάλια κανέλα
Ένα κουταλάκι γαρύφαλο
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Τα ζεσταίνω όλα μαζί σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνω για λίγο να κρυώσει.
Βάζω τα 500 γρ αλεύρι στο μείγμα της μαγιάς και προσθέτω και το μείγμα από το μελι. Βάζω τις σταφιδες. Τα ζυμωνω καλά και αν χρειαστεί προσθέτω και άλλο αλεύρι. Το σκεπάζω να φουσκωσει για μια ώρα. Πλάθω μακρόστενες λωρίδες και το κάνω στριφταρι. Το αλείφω με λίγο μελι και το αφήνω να ξανά φουσκωσει. Ψήνω στους 200 για 45 λεπτά. Το γύρισα και από την κάτω μεριά για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Η Συνταγή είναι της Καίτη Παναγιώτου

Διαφήμιση
Διαφήμιση