Στριφτές πρασοτυρόπιτες με μαγιονέζα.

Advertisement

Υλικά

1 συσκευασία έτοιμων λεπτών κρούστας ζαχαροπλαστικής.
5 πράσα πράσα ψιλοκομμένα μέχρι το σημείο που πρασινίζουν έντονα
μάραθο, δυόσμο, άνηθο
200 γραμμάρια μαγιονέζας
200 γραμμάρια γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα.
100 γρ τυριού φέτας τριμμένη
100 τυρί ανθότυρο
αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση

Αχνίζουμε τα πράσα με λίγο νερό σε χαμηλή φωτιά χωρίς να τα αφήσουμε να ροδίσουν.
Τα στραγγίζουμε καλά, προσθέτουμε τον μαραθο, δυοσμο, άνηθο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Προσθέτουμε και τα τριμμένα τυριά και ανακατώνουμε καλά.
Χτύπησα την μαγιονέζα με το γιαούρτι που προηγουμένως είχα διαλύσει μέσα με 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα.

Χρησιμοποίησα 1 συσκευασία έτοιμων λεπτών φύλλων ζαχαροπλαστικής.
Αλείφω κάθε κρούστα με το μείγμα και βάζω άλλη μια από πάνω. Το αλείφω με το μείγμα, πασπαλίζω με το μείγμα πράσο και μείγμα τυριών. Το τύλιξα σε σαλιγκάρι και το τακτοποίησα σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
Αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει (περίπου 30 λεπτά).

Υπέροχη μέρα σε όλους!

 

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement