Ροξάκια σε σχήμα πλεξούδα

Advertisement

Υλικά

1 κιλό αλεύρι περίπου
1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι νερού
1 μπέικιν
8 γρ μαγιά
2 βανίλιες
4 αυγά
6 κουταλιές της σούπας κακάο

Σιρόπι
5 ποτήρια ζάχαρη
6 ποτήρια νερό
και λίγο λεμόνι

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα υλικά στη μέση για να φτιάξουμε δύο ζύμες μία λευκή και μία με κακάο

Αναμειγνύουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό.
Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι, τα αυγό, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, την μαγιά, την βανίλια και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την σκούρα ζύμη με την μόνη διαφορά ότι βάζουμε και το κακάο.
Όταν οι ζύμες είναι έτοιμες τις πλάθουμε σε κορδόνια και τα κάνουμε πλεξούδα.
Τα γυρίζουμε ελαφρώς, τα πλάθουμε και τα τυλίγουμε με τον τρόπο που σας δείχνουμε.


Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που να πάρουν χρυσαφί
χρώμα.
Βράζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη για 5 λεπτά και όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
Σιροπιάζουμε όσο το γλυκό μας είναι καυτό με κρύο-θερμοκρασία δωματίου σιρόπι.
Σερβίρουμε τουλάχιστον μετά από 6 ώρες.

ΠΗΓΗ: Βαρβαρα Χριστοφοριδου

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement