Συστατικά
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι φρέσκο ​​τυρί ξυνομυζήθρας
1 κουταλιά ελαιόλαδο
¼ κσ αλάτι 
¼ φλιτζάνι νερό
½ ρακοπότυρο ρακή

Κατευθύνσεις
Τοποθετήστε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, την ρακί, το αλάτι και το νερό σε ένα μεγάλο μπολ. Ζυμώστε για να δημιουργήσετε μια μαλακή ζύμη. Βάλτε τη ζύμη στην άκρη, καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε την για μία ώρα.
Σχηματίστε με τη ζύμη μπάλες μεγέθους να τις πιάνετε με την παλάμη σας και γεμίστε με ένα κουτάλι με μυζήθρα.
Αφήστε να ξεκουραστούν για λίγο. Στη συνέχεια, πάρτε μια μπάλα ζύμης και ανοίξτε την με ένα πλάστη σε ένα λεπτό φύλο σε κυκλικό σχήμα περίπου 50 εκ σε διάμετρο (ιδανικά).
Ζεσταίνετε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε ένα μη κολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε το φυλλο και τηγανίστε για 1 λεπτό σε κάθε πλευρά μέχρι να γίνει λίγο χρυσή. Η πίτα σας είναι έτοιμη! Ενώ είναι ακόμη ζεστό, ψιλοβρέξτε με μια γενναιόδωρη ποσότητα θυμαριού μέλι – και σουσάμι, αν θέλετε- και σερβίρετε.

Σημείωση
Έμβλημα της παραδοσιακής κουζίνας των Σφακίων (στην Κρήτη), γνωστή σε όλη την Κρήτη. Την Σφακιανή Πίτα την προτιμάμε καλύτερα όταν συνοδεύεται από κρύα ρακή!

Photo Credit to Cheese Lovers