Αν αγαπάτε το αμύγδαλο, θα λατρέψετε αυτά τα αμυγδαλωτά! Φτιάχνονται εύκολα και είναι βέβαιο ότι θα είναι τα αγαπημένα της οικογένειας
ΚΑΙ χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά, για να τα απολαύσουν όλοι! 😊
Κομματια – 20
Υλικά 🛒
2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου (αλεσμένα αμύγδαλα)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα μανταρίνι
1/2 κγ εκχύλισμα αμυγδάλου
2 κγ μέλι
2 ασπράδια αυγών, θερμοκρασία δωματίου
Πρέζα αλάτι
Επικάλυψη αμυγδάλου:
1 ασπράδι αυγού
1 1/2 φλιτζάνι φιλε αμύγδαλου
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλευρι αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα αμυγδάλου, το αλάτι, το λεμόνι και το ξύσμα μανταρινιού.
Χτυπάμε μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα το ξύσμα και το εκχύλισμα αμυγδάλου.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα 2 ασπράδια αυγών και το μέλι να γίνουν μαρεγκα, περίπου 2 λεπτά.
Ανακατευουμε απαλά τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα αμυγδάλου.
Χτυπάμε το ασπράδι με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει. Τοποθετήστε το φιλε αμυγδαλου σε ένα άλλο μπολ.
Μαζέψτε περίπου 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα και πλάθετε σε μπάλα (δεν χρειάζεται να είναι μια τέλεια στρογγυλή μπάλα).
Χτυπάμε με ένα πιρούνι το ασπράδι για την επικάλυψη. Ρίξτε τη μπάλα μέσα στο ασπράδι και κυλήστε για να καλυφθει.
Χρησιμοποιήστε 2 πιρούνια για να τα γυρίσετε στη συνέχεια, μαζέψτε και βάλτε το φιλέ.
Βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μην παραψήσετε!
Τα μπισκότα θα είναι μαλακά, αλλά θα γίνουν τραγανά καθώς κρυώνουν.
Μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρετε.
Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο έως και 7 ημέρες.
Καλη Απόλαυσ! 😊
Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen